Systém řízení tahu MEROBEL

Systémy řízení napětí v tahu, spojky a brzdy od společnosti MEROBEL jsou montovány do mnoha strojů v zpracovatelském, tiskařském, a balicím průmyslu. Také najdou uplatnění v automatizaci a manipulaci s materiálem, ve výrobě drátů a kabelů, a v testovacích zařízeních. Napínací systémy Merobel jsou vyráběny s nejvyšší kvalitou a představují špičkový produkt na současném trhu. Zkušenosti z provozu jasně ukazují, že i při použití nejlepší dostupné brzdové technologie musí systém řízení napnutí pásu obsahovat regulátory a snímače, aby garantoval přesné a konzistentní napnutí běžícího materiálu v souladu s požadavky aplikace (což může být až 1% přesnost). Balíček MEROBEL pro napínání pásoviny umožňuje zvýšit rychlost, kvalitu výroby a flexibilitu, a zároveň výrazně snižuje množství odpadu.


DGT300+ řídicí jednotka napínání

Řídicí jednotka DGT300+ je nejnovějším digitálním řešením od MEROBEL. Kombinuje inteligentní hardware pro vysokorychlostní výpočty s univerzálním softwarem, který pokrývá širokou škálu aplikací řízení napětí a momentu. DGT300+ umožňuje 100% nastavení systému pomocí uživatelsky přívětivého rozhraní pro počítač se systémem Windows nebo klávesnice na předním panelu. Tento software je schopen pokrýt jakýkoli druh aplikace řízení napnutí nebo momentu a umožňuje nastavit řadu parametů, jako například pružnost pásu, setrvačnost otáčení cívky, kontinuální nebo přerušovaný průběh, rozsah změn průměru atd.

DGT 300+ je navržen pro řízení napětí v uzavřené i otevřené smyčce a představuje nejmodernější řešení pro odvíjení, převíjení a průběžné řízení napětí. Díky možnosti přímého připojení k PLC a možnosti vzdáleného řízení přes internet, nabízí DGT 300+ flexibilitu a efektivitu v provozu.

Systém MEROBEL je kompatibilní s běžnými snímači průměru a všemi dostupnými technologiemi tenzometrických snímačů zatížení. Výhodou jsou také plně digitální kalibrační postupy, díky nimž je nastavení a provoz systému snadný. Kromě toho je k dispozici přímé řízení napínacích brzd a spojek EMP prostřednictvím vestavěného výkonového zesilovače, zatímco řízení pohonů lze provádět prostřednictvím standardního analogového výstupu.

Brzdy a spojky MEROBEL

Široká škála cenově výhodných napínacích brzd a spojek EMP od společnosti MEROBEL je konstruována s ohledem na 100% bezprašnost a konstrukční recyklovatelnost. Povrchové úpravy a speciální složení prášku přináší nízkou hlučnost a zajišťuje dlouhou životnost systému.

Tyto brzdy a spojky kombinují flexibilitu, přesnost, tichý provoz a nízkou spotřebu energie. Charakteristická křivka "točivý moment versus proud" je lineární (eliminuje krokové efekty, které se vyskytují u třecích brzdových destiček, nebo ozubenému momentu, který provází hysterezní technologie).

Vysoká spolehlivost tahových brzd a spojek MEROBEL EMP vychází z kombinace mnoha konstrukčních vylepšení, která byla postupně implementována během posledních desetiletí. Zahrnuje faktory, jako jsou zlepšené magnetické vlastnosti, složení magnetického prášku, kvalita těsnění, tepelná odolnost a optimalizace kuličkových ložisek, aby byly odolné vůči vyšším teplotám.

Ampliblock & Powerblock doplňují naše řešení pro vyhrazené funkce zesilovače a napájecího zdroje.

WAT+ je nová řada tenzometrických snímačů zatížení s vysokou přesností.

We use cookies to provide the best possible service to our customers cookies.